Hürriyet

9 Ekim 2011 Pazar

Miladi 2120 Hicri 1545 ( 7.Bölüm )

7.BÖLÜM

Karakter İnceleme: HOCA


Hoca hakkında...

Öncelikle:

Birazdan okuyacaklarınız, sadece benim kurgumdan ibarettir. Gerçekliği ve kanıtsal dayanağı mevcut değildir! Kullanılan isimler ve yaratılan karakterler, tamamen hayal ürünüdür!
Hoca karakteri; dini güçleri ve geçmişi çok eskilere dayanan bir karakter.

Benim teorime göre;
Aslında dünyaya, Allah'ı haber vermesi  ve insanlığı imana çağırması için sadece tek bir peygamber yollanmıştır.

Buna göre, Firavun'la savaşan Hz.Musa, Yahudiler tarafından çarmığa gerilen Hz.İsa, son mutlak din olan Müslümanlığı  duyuran Hz.Muhammed(S.A.V) ve insanlık tarihi boyunca gelen bütün peygamberler, aslında aynı kişidir.

Allah'ın tekbir elçisi vardı.  Sadece bir Peygamber! Bu Peygamber, farklı dönemlerde, farklı bölgelerde, dünyaya tekrar tekrar yollanmıştır ve insanlığı doğru yola sokmaya gayret etmiştir. 

Peygamber, ölümsüzdür ve kutsaldır. Allah'ın özel neferidir ve ne zaman insanlık yoldan çıkmaya boy gösterse, düzen timsali olarak görünecektir.

Hikayemizdeki "Hoca" karakteri, aslında peygamberdir!

O ölmez! Öldüğünü düşünenler, gafil durumdadır. O, her tekrar canlanır! Bedeni farklıdır, ruhu kutsaldır! Başka vücut bulur, yeniden doğar! Dinler tarihi boyunca süregelmiştir! Milyonlarca yıldır yaşamıştır!

O, kafirlere sert ve acımasız görünürken, inananlara nur yüzlü görünür! Bakışları, zalimlere ve kötülere korku salar. İyilere ise güzelce tebessüm eder.

*Kişilere farklı görünmesi fikri "kalbimin el izi"ne aitti. Karakterimi ilk gördüğünde "bu kadar sert bakışlı olmasın, bence duruma göre yüz ifadesi değişmeli" demişti. Bence de bu gayet iyi bir fikirdi.   

...

Hikayemizin ilerleyen bölümlerinde Hoca tekrar karşımıza çıkabilir...

7.Bölümün Sonu
DEVAM EDECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder