Hürriyet

4 Ekim 2011 Salı

Filmdeki Kötü Adam

Filmdeki kötü karakterler...
Hiç düşündünüz mü? Filmlerdeki kötü karakterler neden kötülük yapar?

-Zayıftırlar.
-Başka şey bilmezler.
-Psikolojik sorunları vardır.
-Öyle olmaları gerekiyordur.
-Kötülüğü severler.
-Yapacak başka işleri yoktur.
-Doğaları öyledir.

Ya da en önemlisi:

-Öyle olmaya itilirler. Kötü olmaktan başka seçenekleri kalmayıncaya kadar...

Beyaz perdeden birkaç örnek:

Meşhur Jason, yüzünde ki deformasyon yüzünden, çocukluğunda diğerlerinden farklı göründüğü için arkadaşları tarafından hep eziyete uğradı. Arkadaşları onu, iskeleden döverek suya itti. Yüzme bilmiyordu ve boğularak öldü. Daha sonra intikam almak için geri döndü.

Elm Sokağının, azılı kabusu Freddy , küçüklüğünde babasının şiddetli dayaklarına maruz kaldı ve babası, annesin i gözleri önünde öldürünce ilk cinayetine, babasını katlederek başladı.

Texas Katliamının büyük ustası, devletin yaptığı nükleer çalışmalar, onu ve ailesini etkileyince, normal insanlar tarafından, acımasızca dışlandı. Kimse onlara yardım etmedi. Ne yiyecek, ne kalacak yer, ne de biraz sevgi bulamadılar. İnsanlardan, onları öldürüp, yiyerek intikam almaya başladılar.

Sevgililer Günü katili. Diğer yaşıtlarına göre içine kapanık ve daha iyi niyetli, saf olduğu için kızların ilgisini pek çekemiyordu. Küçüklüğünde ve gençlik yıllarında, kızlar onunla sürekli dalga geçti. Onu reddettiler. Otuzlu yaşlarında, bir dizi estetik ameliyat olarak, çok yakışıklı bir erişkin oldu. Kızların kalbini önce çaldı, sonrada hayatlarını elinden aldı.
  
Gerçek hayattan bir örnek:

Adolf Hitler... 13 yaşında, anne ve babasını, amansız bir hastalıktan dolayı kaybetti. Bunun acısı, onda büyük bir yıkım yarattı. Çok iyi bir ressam olan Hitler, Viyana Güzel Sanatlar Akademisine gitmeye karar verdi. Akademi, onun yeterli olmadığını söyleyerek, kabul etmedi. Bu onun hayallerini parçalamıştı. Hayatta kimseden destek göremediğini fark ettiğinde, kendi idealizmi için "1. Dünya savaşında, Almanya'nın Bavyera Ordusu"na katıldı. 1924 yılında Almanya Hükümeti'ni devirmek için teşebbüste bulundu. On ay hapis yattı ve "Kavgam" isimli hatıralarının olduğu, kitabını yazdı. 1925 yılında hapisten çıktı ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisini(NAZI) kurdu.Yönetimi ele geçirdi ve parlamentoya 107 milletvekiliyle girdi. 1933'te devlet başkanlığına getirildi. Aşırı milliyetçi NAZI Partisi, Almanya'nın ve Dünyanın çıkarlarını korumak için çalışmalara başladı. Yahudilerin, kendinden olmayan bütün milletleri yok etme girişimine karşı, aşırı milliyetçi ve sert bir cevap verdi. 1939'un sonlarına doğru, Polonya'ya saldırarak 2. Dünya savaşını başlattı. Danimarka, Norveç, Hollanda, Belçika ve Fransa'yı işgal ederek, SSCB kapılarına dayandı. ABD Yahudilerinin ve SSCB'nin karşısında duramadı. 1945 sonunda, ortadan kayboldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder