Hürriyet

18 Kasım 2011 Cuma

Miladi 2120 Hicri 1545 ( 23.Bölüm )

23.Bölüm



Deccal bütün herkesi örgütlerken, Mehdi'den henüz ses yoktu. Hadislerde belirtildiği gibi insanlığı, Deccal'ın sahte vaatlerinden ve cehennem kapılarından kurtarmak için henüz ortaya çıkmamıştı. Elbette gerektiğinde kendini gösterecek ve Deccal'a karşı koyacaktı.

Peki ama Mehdi neredeydi?

...




İstanbul, Bakırköy'de bir ofisin içindeyiz. Bu ofiste telekomünikasyon işleri yürütülüyor ama bu sadece bir maske! İşin bilinen yönü... Bilinmeyen tarafı ise burası geriye kalan son Kristoloji(3)uzmanlarının toplandığı adrestir.

(3) Kristoloji veya Mesih bilimi, Hıristiyan teolojisinin bir bölümüdür. İsa incelemeleri ile ilgili olsa da asıl alanı Mesihlik ve Mesihliğe dair konulardır. Enkarnasyon (vücut bulma) ve diriliş gibi.
Kristoloji İsa Mesih'in kimliği ve yaptıklarını inceleyen teoloji dalıdır. Kristoloji çalışmasına başlamanın üç yolu vardır. İlki Yukarıdan kristolojidir ve Mesih'in tanrısallığından yola çıkar. İkincisi aşağıdan Kristolojidir ve tarihteki Mesih'ten yola çıkar. Üçüncüsü geriden Kristolojidir ve Eski Anlaşma'daki Mesih'le ilgili yazılardan yola çıkar.

İki Kristoloji uzmanı olan;Gorik ve Bovak, tam 27 yıldır Hz.İsa'nın tekrar doğacağı zamanı ve son Mesihin (Mehdi) gelişini saptamaya çalışıyordu(4).

Onları, kıyamet öncesi tekrar doğacağı gün karşılamayı arzularlar. Bir diğer amaçları ise Hz.İsa'nın, tekrar doğuşunu engellemeye çalışacak olan Deccal'a karşı onu korumaktır. 

(4) Mehdi (Arapça: المهدي‎ al Mahdī), Müslümanlar tarafından ahir zamanda Dünya'ya geleceği ve dünyada İslam'ı hakim kılacağına inanılan kişidir. Kuran'da ismi geçmez, sadece hadislerde geçer.
Ahir zamanın kargaşalarından ve zulümlerinden büyük sıkıntı duyan insanlar, İslam ahlakını yeryüzüne hakim kılacak olan Hz. Mehdi (as)’ın adaletinden, merhametinden, cömertliğinden, sevgisinden, ilgisinden razı olacaklardır.

Deccal farklı inançlara göre ahir zamanda, Mesih'in veya Mehdi'nin ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanlığın dini inançlarını kullanıp saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan şeytanı temsil eden insandır... Alnının ortasında sadece Müslümanların görebileceği kefere (kafir) yazısı vardır. Kendisini peygamber olarak tanıtacak ve dünya ya fitne yayacak olan kişidir. Onun ölümü yalnız Hz. İsa tarafından olacaktır ve kıyametin belki de son 6. alametidir.

...



23.Bölümün sonu.

DEVAM EDECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder