Hürriyet

28 Kasım 2011 Pazartesi

ÇAMURLUK !


Etrafta ki yeteneksiz pislikler, kazara bastığınız çamur gibidir. Üzerinizi kirletir ve bu kirletmek dışında bir işe yaramazlar! 

Oturup, başka insanların başarılarını karalamak için bütün zamanlarını harcadıklarından, kendi gelişimlerine vakit bulamazlar.

Yaratıcılıktan, hayal gücünden eksiktirler ama yalancılık ve şerefsizlik onların ana yaşam kaynağıdır. Bu yaşam kaynaklarına dokunduğunuzda, çamur gibi üzerinize sıçrarlar.

Bu tip yer pislikleri genelde, her adımınızda hazır kıta beklerler. Beklerler ki; sizi kirletebilsinler...
Onları tanımak kolaydır aslında, yüzlerine bakarsanız, içlerinde ki pisliğin dışa yansımasını fark edebilirsiniz.

İsimleri vardır aslında ama genelde küfür ve hakaretle seslenirsiniz onlara. Aynı çamura bastığınızda, ana avrat sövdüğünüz gibi anarsınız onları.

İyi insanların hayatlarındaki bu çamurların pislik hayatları devam eder. Kimse o çamurun üzerine toprak atıp kurutmayı denemedikçe... 

Yetenekli ve yaratıcı insanların yanında, birer hamamböceği gibi rahatsız edicidirler. Onları ezersiniz ama pis içleri ayağınızın altını kirletir.

İşte bu gibi pislikler dışarıda, çevrenizde, işyerinizde, arkadaşlarınız arasında kolayca fark edilir. Genelde sevilmeyen kişilerdir. Onları diğerlerinden, böyle ayırt edebilirsiniz.

Yalan ve riya üzerine kurulu çamur hayatlarında yapabilecekleri tek şey; temiz olanı kirletmektir!    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder