Hürriyet

24 Eylül 2013 Salı

DÜZ

O kadar çok şey düşünüyorum ki sevgili facebook...
Ne tuhaf, sözüm ona insanoğlu en gelişmiş varlık derler. Peh! Saçmalık. Bazılarının beyni, popo kaslarım kadar bile gelişkin değil. 
Mesela sadece saniyenin binde biri sürede öleceğini bilmesine rağmen, kendi egoları için yaşayanları düşünüyorum. Cahilliklerini saklamak için rengarenk giysi ve maskeler kuşananları... 
Dikkat edin; küçük insanlar kendi eksiklerini, hatalarını ve yetersizliklerini fark edilmesin diye sürekli başkalarına yükler. Bunu o kadar iyi yaparlar ki, eğer yeterince zeki değilseniz, sizi bile ikna edebilirler. 
Oysa bu "yansıtma oyunları" duygu-durum bozukluğundan kaynaklanan, çarpık egonun tehlikeli dışa vurumudur. Kişilerde ki bu bozukluk, mutlaka geçmişlerinde yaşadıkları bir tramva veya değiştiremedikleri olumsuzluklardan kaynaklanıyordur. Beklentilerinin karşılanmaması, güven sorunları, ani iniş-çıkışlar, hayal kırıklıkları, ufak ama kontrolden çıkan durumlar, sevgi eksikliği... Bütün bunlar kişilik bozulmalarına sebep olabilir. Hayat karşısında, bazı ruhlar eğilir, bazıları kırılır.
Çevrenize bakın, kendinize bakın. Ben iç yüzlerinizi görüyorum. Kendimi de görüyorum. Sadece aptalım. Yanlış yaptığınızı, hatanızı söyleyin. Unutmayın, hata yapmak normaldir. Özür dilemekle dil aşınmaz. Arada özür dilemeyi bilin. Korkmayın küfür yemezsiniz. Aksine saygı ve sevgi kazanırsınız... Kimseye hemen saldırmayın. Kimin neler yaşadığını ve hayatın neresinde durduğunu bilemezsiniz! Ruh ve akıl çok serttir ama sert olan her madde gibi darbelere karşı kırılgandır. Başkasına yüklediğiniz hatalar, saldırılar, dengesiz davranışlar o kişileri incitebilir, hatta onların insanlara ve hayata olan olumlu bakışını telafi edilmeyecek şekilde yıkabilir. Birilerini depresyona, strese veya çıkmazlara itebilirsiniz. Başkalarına verdiğiniz duygusal zarardan dolayı onların hayatlarını mahvedebilirsiniz. İntiharların yüzde yirmisi, ani bunalım, baskı ve yoğun stresten kaynaklanmaktadır. Kimi zaman huzursuzluk yaratanın siz olduğunu kabullenmeniz gerekir. 
Lütfen kırmadan önce, parçaları tekrar birleştirseniz de, eskisi gibi olmayacağını düşünün! Herkese daha sağlıklı ve huzurlu geceler diliyorum.
M.V (Günlükler'den...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder